Er zijn verschillende redenen om een tatoeage te laten verwijderen

tattoo verwijderen

Er zijn verschillende redenen om een tatoeage te laten verwijderen

Een tatoeage is niet een beslissing die je snel neemt en iets waar je lange tijd over nadenkt en waar ook vaak een waardevolle betekenis of symboliek achter zit. Zo zijn er mensen die bijvoorbeeld hun sterrenbeeld laten tatoeëren of een tatoeage nemen als aandenken of ter ere van een overleden geliefde.

Een tatoeage kan ook een symbool van liefde zijn tussen ouder en kind of tussen geliefden. De technieken op het gebied van het zetten van tatoeages is de laatste jaren steeds meer verbeterd. Niet alleen op het gebied van het zetten van tatoeages. Ook met betrekking tot het verwijderen zijn er meerdere mogelijkheden. Tegenwoordig kunnen bepaalde tatoeages volledig worden verwijderd zonder blijvend littekenweefsel. In deze tekst lees je meer over een tatoeage laten verwijderen en wat erbij komt kijken.

De gebruikte kleuren en het formaat bepalen of de tatoeage verwijderd kan worden

Het verwijderen van een tatoeage is tegenwoordig soms mogelijk, maar dat betekent niet dat een tatoeage ineens niet meer permanent is. Een tatoeage moet aan een aantal voorwaarden voldoen voordat deze verwijderd kan worden. Een tatoeage met kleur is bijvoorbeeld zeer lastig te verwijderen en de diepte en de hoeveelheid inkt die gebruikt is bij het zetten is ook bepalend voor hoe goed de tatoeage verwijderd kan worden.

Uiteraard speelt het formaat ook een grote rol bij de haalbaarheid van het verwijderen. Het is aan te raden wanneer je je tatoeage wil laten verwijderen. Om dit bij een gespecialiseerde kliniek te doen en niet te zoeken naar een goedkope of snelle oplossing. Wanneer je een tatoeage wil laten verwijderen wil je dat dit op de beste manier met de best mogelijke hulpmiddelen gebeurt door vakmensen. Er zijn veel bedrijven die hier niet in gespecialiseerd zijn maar deze dienst wel aanbieden, wat niet aan te raden is.

Tatoeage

 

Collageen en het herstel van de huid na tatoeageverwijdering

Collageen is een eiwit dat van nature in onze huid aanwezig is en zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Na het verwijderen van een tatoeage kan de huid beschadigd en dunner zijn. Dit kan leiden tot een verslechtering van de collageenproductie en dus een minder strakke en stevige huid. Het gebruik van collageenproducten zoals crèmes of supplementen kan de natuurlijke collageenproductie van de huid stimuleren en bijdragen aan een sneller herstel van de huid na het verwijderen van een tatoeage.

Een gekwalificeerde professional adviseren en de instructies voor nazorg opvolgen, is belangrijk om het beste resultaat te behalen bij het verwijderen van een tatoeage, aangezien het herstelproces van persoon tot persoon kan verschillen en het een invasieve procedure is die men moet onthouden.

Laserbehandelingen voor tatoeageverwijdering worden steeds beter

Er zijn verschillende manieren waarop een tatoeage verwijderd kan worden. Het operatief verwijderen gebeurt steeds minder vaak. Omdat hierbij altijd littekenweefsel achterblijft en dit niet heel erg mooi wordt. Het voordeel aan het operatief laten verwijderen, is dat het relatief minder tijd kost. De meest gebruikte techniek om een tatoeage te verwijderen, is via lasertechnologie. Via laserstralen wordt de inkt onder huid losgemaakt. Waardoor het lichaam uiteindelijk zelf de inkt afstoot en de tatoeage verdwijnt.

Tip: https://tattoonomore.nl/

De technologie op het gebied van laser wordt steeds beter en efficiënter. De nazorg is zeer belangrijk bij het verwijderen van een tatoeage. Het is belangrijk om de huid voor geruime tijd extra schoon te houden en blootstelling aan water en aan zonlicht zoveel mogelijk te beperken. Een laserbehandeling kan tot over een jaar duren en bestaat uit meerdere sessies verspreid over tijd.

Deel dit artikel