Dagelijks zonnebrandcrème opsmeren, heeft dit een beter effect op je huid?

Dagelijks zonnebrandcrème opsmeren, heeft dit een beter effect op je huid?

Bij zonnebrandcrème denken veel mensen aan zonvakanties, het is namelijk vanzelfsprekend om het op te doen in de zomer. Te veel blootstelling aan de zon vergroot weliswaar het risico op huidkanker en veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering, de zon is nou eenmaal zo gevaarlijk. Echter is uit onderzoek gebleken dat het juist belangrijk is om je elke dag met een goede breedspectrum SPF in te smeren. Maar toch denken velen: zonnebrandcrème opdoen in de winter, waarvoor zou je dat nou moeten doen?

Smeer zonnebrandcrème dagelijks op zelfs als je denkt dat het niet moet!
Onderschat de zon niet, het is niet zo dat UV zoveel zwakker is tijdens de warmere maanden. Tot 80% van de Uv-straling van de zon kan door de wolken. Vergeet tijdens de koudere maanden ook niet de impact van sneeuw, die 80% van de zonnestralen kan reflecteren. Smeer daarom ook in de winter. Als je helemaal bedekt bent hoef je je natuurlijk niet helemaal in te smeren van top tot teen. Concentreer je op alle delen van de blootgestelde huid, inclusief je oren, handen, armen, lippen en nek. Je lippen zijn ook zeker een aandachtspunt als het op SPF aankomt. Je lippen zijn namelijk een van de eerste plekken die tekenen van veroudering vertonen, en een verhoogde blootstelling aan de zon vergroot de vorming van lijntjes en rimpels.

Hoe meng je zonnebrandcrème in je make-up routine?
Wat je het beste kunt doen om jezelf te beschermen tegen de zon is om gebruik te maken van meerdere producten waar SPF inzit, denk maar aan een primer, foundation, crème etc. Dit moet je zo toepassen in meerdere stappen van je dagelijkse skincare routine. Als eerst begin je met het reinigen van je gehele gezicht, vervolgens gebruik je een moisturizer waar natuurlijk SPF inzit. Dit is een extra beschermlaagje, het zorgt voor meer hydratie en het is een fijne basis voor alle make-up die je daarna opdoet. Hoe breng je SPF aan voor het gezicht? Nou zo: je begint vanuit het midden van het gezicht en werk je vervolgens naar buiten in de haarlijn toe. Zo mis je geen plekjes. Vaak gemiste plekken zijn de haarlijn, de nek en oren. Let hier vooral op.

Zonnebrandcrème

 Effecten van zonnebrandcrème in de winter smeren
Het zal voor niemand een verrassing zijn. Schadelijke zonnestralen zijn de belangrijkste oorzaken van huidveroudering, en gevaarlijk voor je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan pigmentvlekken, rimpels, witte vlekjes en een doffe en ruwe huid. Door de zon verliezen de vezels en het collageen in je huid volume. Hierdoor gaat je huid slaphangen en krijg je sneller rimpels. Het dagelijks gebruik van een SPF crème in het gezicht kan zichtbaar de tekenen van huidveroudering of al opgelopen UV schade in de huid verminderen, dat naast het voorkomen van bijkomende huidbeschadiging door de zon. Er zijn alleen maar positieve effecten bij het insmeren van SPF crème: je beschermt je huid tegen de zon, je voorkomt ziektes en huidveroudering zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen. Het is dus nooit te laat om je huid goed in te smeren, dit geldt ook voor tijdens de winter!

Wat is nog meer efficiënt voor de huid?
Collageen heeft ook een sterk effect op je huid en vooral bij rimpels! Wil je meer lezen over de effecten van collageen en waarvoor het goed is? Klik dan hier voor meer informatie over collageen.

Deel dit artikel